Claudia Coone
Claudia.jpg

Foto: Giel Ketting Fotografie©

Mijn naam is Claudia de Graaf-Coone, getrouwd, moeder van een dochter en woonachtig in Almere. Na mijn opleiding en werk als secretaresse ben ik in 2007 begonnen met het geven van kinderyoga en heb ik Kinderyogaland opgericht. De opleiding tot kinderyogadocent heb ik gevolgd bij Samsara in Bilthoven. Daarnaast heb ik de opleiding tot peuteryogadocent gedaan bij Marjolein Tiemstra, schijfster van het boek 'Yoga met peuters en kleuters'.

Bij de Massage Academie Nederland volgde ik de training Shantala kindermassage (licentieprogramma).

Aanleiding om een opleiding te volgen op het gebied van kinderyoga was, toen bij mijn
dochter, op 2-jarige leeftijd de diagnose regulatiestoornis en trichotillomania (dwangmatig haren uittrekken, voortkomede uit bepaalde frustraties) werd vastgesteld.

Kenmerkend voor de regulatiestoornis zijn problemen met de regulatie van processen van fysiologische, sensorische, motorische en emotionele aard, van gedrag, van aandacht en verder problemen met het bereiken van een kalme, alerte of emotionele positieve toestand. regulatiestoornissen bij baby's en peuters kunnen zich manifesteren als slaap-of eetproblemen, angsten, gedrags en sociale problemen.

Er kunnen klachten zijn van prikkelbaarheid, snel doorschieten in reacties en moeilijk aanpassen aan veranderingen. Kinderen krijgen met allemaal prikkels te maken die zij moeilijk kunnen verwerken. Dankzij psychologische onderzoek, speltherapie en ergotherapie lukt het om de stoornissen snel onder controle te krijgen.

Door bovenstaande kreeg ik steeds meer interesse in de ontwikkeling van kinderen en wilde daar actief mee aan de slag. Tijdens mijn zwangerschap deed ik aan zwangerschapyoga en ook daarna was ik actief met yoga bezig. Ik ontdekte de voordelen en toen ik een artikel las over kinderyoga was mijn interesse gewekt en zo ontstond Kinderyogaland.

Naast Kinderyogaland richte ik in januari 2015 Puur Sensitief op, praktijk voor Training, Advies & Begeleiding. Ik merkte een verandering bij kinderen in gedrag, aandacht en communicatie. Per toeval kwam ik een artikel tegen over hoogsensitiviteit en wederom was mijn aandacht gewekt. Ik herkende veel van mijzelf en mijn dochter maar ook van kinderen die bij mij yogalessen volgen.

Sind augustus 2018 ben ik aangesloten en gecertificeerd trainer bij de 'Hallo, ik ben Gwen Academie'.

'Kijk naar wie ik ben, niet naar wie ik moet zijn...'